30 Ekim 2019 Tarihli Toplantı

30 Ekim 2019 Tarihli Toplantı Antalya Kaleiçi Rotary Kulübü

30 Ekim 2019 Tarihli Toplantı

30 Ekim 2019 Çarşamba günü toplantımızı, Antalya Rotary Kulübü ile birlikte ortak toplantı olarak gerçekleştirdik.

En büyük bayramımız olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sonrası ilk toplantımız olduğu için, günün anlam ve önemi nedeniyle,  toplantımıza Atatürk ve şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunarak ve hep birlikte İstiklal Marşı’mızı söyleyerek başladık.

Onur konuğu konuşmacımız, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı  Vural Savaş, “Cumhuriyet Döneminde Şiir ve Müzik“ konusunda konuşma yaptı.  Sayın Vural Savaş, cumhuriyet döneminde 1940’lı yıllardan başlayarak yapılan siyasi hataların ülkemizi bugünkü duruma getirmede etkisi olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Atatürk’ün muassır medeniyetler seviyesine çıkmayı hedeflerken, esasen kültür olarak gelişmeyi kastettiğini belirtti. Bu anlamda, müziğin tarihimizde nasıl değerlendirildiğini ve gelişiminin nasıl engellendiğini anlattı. Ülkemiz için çözüm yolunun ancak kültürümüzü geliştirerek olabileceğini ifade etti. Anlatımı sırasında anektodlara ve şiirlere yer vererek konuşmasına renk kattı.

Bizimle paylaştığı değerli bilgiler için Sayın Vural Savaş’a çok teşekkür ederiz.